sâmbătă, 26 aprilie 2014

Cu si despre treninguri. Sau mai bine, fara.


     Nu mai departe de ziua de ieri, incercam niste idei despre cum sa ne imbracam in zilele ploioase data fiind vremea din ultimele zile. Astazi insa, profitand de ziua frumoasa si de soarele care a iesit dintre nori, am iesit putin la plimbare. Ca de, se pare ca ploile se vor intoarce zilele urmatoare asa ca e pacat sa stam in casa.
Zis si facut. Ne luam hainele cele bune si haide la plimbare. Si pentru ca din pacate nu aveam cum sa evit subiectul desi mi-as fi dorit lucrul asta, astazi vom discuta putin despre doamnele si domnitele si desigur de ce nu, chiar si domnii, care din pacate socotesc ca treningul este o tinuta cu care se pot plimba lejer prin oras. Nu conteaza pe unde. Prin centrul orasului, pe la mall-uri, la plimbare cu copiii in parc, chiar si la nunti, nu avem cum sa nu remarcam oameni in treninguri. Daca sunt si albe, clar considera ca sunt tinute de ocazie.
Oameni buni, intelegeti, nu trebuie sa avem studii de design vestimentar sau o scoala de stilisti ca sa stim ca treningul nu este o tinuta de purtat pe strada. Chiar nu este, oricat ar fi de nou sau oricat ar fi de scump treningul respectiv. Treningul este o tinuta pentru sport, nu  este de iesit in oras. Si din pacate, mult prea multa lume il poarta. Daca nu sunteti in drum spre sala de sport atunci cand purtati treningul, este simplu. Dati-l jos!
(sursa foto: www.perfecte.ro)

     Vad des in special mamici care ies cu tancii lor la plimbare. De cele mai multe ori copiii sunt imbracati in cele mai bune haine, fetitele in rochite de printese, baietii si ei la camasa, iar mamicile, oh, da. in trening. Dar aranjate insa. Machiate strident de cele mai multe ori, fondul de ten exista, rujul negresit, ochelarii de soare pe cap, treningul si nelipsita geanta care atarna pe mana. Exact ca madama din imagine.
Gresit dupa umila mea parere. Trebuie sa ne imbracam in functie de locul in care mergem si evident sa ne asortam si cu persoanele care ne insotesc. E aiurea sa imbraci copilul la patru ace si tu sa iti trantesti repede treningul pe tine. Daca mergi la sala, atunci da, te imbraci in trening. Daca mergi in oras, te imbraci de oras. Daca mergi la servici, iti iei tinuta in functie de codul vestimentar impus sau nu de angajator iar la nunta te imbraci ca atare. 
    Imi aduc aminte ca ma uitam zilele trecute la niste fotografii postate pe Facebook de cineva cunoscut. O familie frumoasa care si-a facut concediul undeva in Paris. Doamna gatita, aranjata, ma rog, cum trebuie si cum stie. In schimb domnul, poza si treningul. La turnul Eiffel, trening albastru. La Disneyland, treningul alb. Ce mai, destinatia si treningul.

 (sursa foto: stilmasculin.ro)



E de prost gust sau nu? Voi ce ziceti?


Un comentariu:

  1. Avem o problema se pare cu publicarea comentariilor :( dar sper sa o rezolvam curand.

    RăspundețiȘtergere