luni, 19 mai 2014

Sfanta baie de duminica.

Unul dintre lucrurile pe care nu le suport deopotriva la femei cat si la barbati, este lipsa de igiena. Nu inteleg oamenii care nu se spala. Sau care se spala rar spre deloc. Cei care put cand te apropii de ei, care iti muta nasul din loc cu "prospetimea" lor, cei care nu se spala pe dinti si au mancarea la vedere la primul zambet, cei care umbla mai multe zile cu aceleasi haine, adica genul ala care isi miroase sosetele dimineata si alea care miros mai putin dintre ele, pe alea le incalta, semn ca sunt curate, cei care nu folosesc antiperspirante ca sunt cancerigene.  Dureaza 10 minute sa faci un dus, cu tot cu spalat pe cap. Cat de greu poate fi pentru unii de nici macar duminica nu se spala? O fi pacat oare, ma intreb? 
Nu despre asta aveam de gand sa scriu astazi dar intamplarea a facut sa dau nas in nas peste o mama nespalatata la gradinita, venita dupa fiu-su. Si cu toate ca sunt sigura ca incercati sa gasiti scuze, ca poate nu are timp, ca cine stie, poate are o droaie de copii acasa si e ocupata, ca poate spala covoare, matura, gateste, jumuleste gaina pentru supa, calca, etc, nu are timp de nimicuri din astea, cum ar fi sa se ingrijeasca nitel. Nu, nici vorba. Duduia era gatita, semn ca nu statea acasa trebaluind de zor. Fusta mulata, decolteul la vedere niste pantofi cu tocuri mai inalte decat copilul si poseta obligatorie pe brat. Dar avea un par, o doamne, o naclaiala slinoasa, lunga, fara nici o forma, turtita toata de la perna in varful capului, ceva infiorator. Si acuma ma intreb eu oare, luni fiind, nici macar duminica nu se spala unii?
Asa ca pe subiectul asta gugalind putin, am gasit o gramada de sfaturi despre cum sa arati "fabulos" dupa unii avand parul nespalat. Si daca nu ma credeti, cititi aici. 5 coafuri fabuloase pentru un par nespalat in care tu sa arati ca scoasa din revista si in care sa te visezi ca avand "bucle inexplicabil de lungi a la Gisele Budchen, stand pe un ponton uitat de lume". Plastic spus, nu? Si dupa ce suntem invatate ce solutii avem pentru parul jegos, adica un sampon uscat pe care il dati la radacina parului pentru volum, o placa de par pentru coafare, un piaptan cu dintii mari pentru tapare, terminam glorios cu un  ciufulit peste "coafura ca sa ii dai un aspect neingrijit"Pai e neingrijit daca e murdar nu? Cum adica sa ii dam un aspect neingrijit?
Dar mai cautam si pe blogul Andreei Raicu gasim o postare a unei vedete Tv, se pare ca si stilist ceva, care ne da niste sfaturi personale, adica ce face ea atunci cand trebuie sa mearga undeva si are parul nespalat.. Ati ghicit, nu?  5 trucuri, ce altceva? De dus nu scrie nicaieri desi trucurile astea dureaza mult mai mult decat un dus. Ia cititi putin aici . Mie imi place partea aia cu "cand suvitele sunt prea evidente, obisnuiesc sa-mi pun o esarfa colorata pe cap si sa o pring ingenios intr-o funda". Ingenios? Nu prea. Jegos? Cam da. 
Dar sa nu credeti ca numai pe meleagurile noastre se intampla asta. Din nou, la o cautare pe google pentru par nespalat, cele mai multe imagini de departe le are celebrul cuplu Kristen Stewart si Robert Pattinson





Va imaginati putin cand o ia celebrul domn (oare ce vezi Alina la el?) pe celebra lui domnita in brate si ii soarbe parfumul scalpului nespalat? Bleah! Ganditi-va la asta inainte sa puneti capul pe perna langa persoana de langa voi. Sau doar daca nu stiti cum sa scapati de persoana de langa fara sa o raniti, atunci da, nu va mai spalati pe par.

In rest, mie mi se pare simplu. La doua zile parul lung, parul scurt zilnic. 

6 comentarii:

  1. :))))) Daca mai doresti inspiratie pe aceasta tema, urca-te in autobuz.In rest iti doresc parfum de primavara. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. degeaba zici ca o baie dureaza 10 minute. cu deschilotatul de dinainte si cu uscatul in imbracutul de dupa, o pierzi pe dragusanu la tv. si-ti mai e si frig dupa aia. poti raci grav!

    si de pattinson nu ne luam. l-or fi prins paparazzi aia rai dupa o frectie cu carmol.

    RăspundețiȘtergere
  3. Subiectul e lung si oricat l-am dezvolta, tot vom avea material, pentru ca da, tot mai multi confunda deodorantul cu dusul obligatoriu si rezultatele sunt pe masura.
    Cred ca asta cu parul scurt zilnic si cel lung la doua zile nu este o regula general valabila, fiecare individ fiind altfel construit dar, cred ca e bine ca individ sa stii cand nu mai arata estetic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e vorba numai de cum arata pentru ca sunt persoane care pot avea noroc din punctul asta de vedere si in cazul lor sa nu fie prea evident faptul ca nu sunt spalati de multisor. Este o chestiune de igiena personala in primul rand.

      Ștergere