luni, 1 septembrie 2014

Si barbatii poarta poseta, nu-i asa?


Disclaimer: Acesta nu este un post pentru si despre femei. Este un post adresat barbatilor! Si femeilor de langa ei!

    
      Au existat multe controverse si probabil ca o sa mai fie, daca si de ce ar trebui sa poarte si barbatii posete. Bine, nu am sa le mai spun posete, am sa le spun genti. Si desigur, cred ca ar trebui sa poarte genti masculine. De ce? Pai haideti sa vedem. Daca femeile au obligatoriu in geanta tot felul de lucruri, unele foarte utile pe care trebuie sa le aibe tot timpul cu ele si acum nu intru in detalii, ei bine, si barbatii au si ei cateva lucruri de care nu se pot desparti in nici moment. Pai care ar fi alea, va intrebati? Pai sa vedem. Un portofel (mai burdusit sau mai gol), un pachet de tigari si o bricheta, un telefon, cheile de la masina, cheile de la casa si cam atata. Acesta este minimul necesar pe care barbatii il au cu ei zilnic. Daca mai vorbim si de o tableta sau o umbrela pentru zilele ploioase, e, atunci se mai schimba nitel treaba.
Si stiti unde le tin? In buzunare!! pe toate!!! Si acum stau si ma intreb? De cate ori ati vazut buzunarele pantalonilor unor barbati atarnand mai mult decat este necesar sau si mai bine, de cate ori ati vazut uitandu-va la fundul unui barbat bine din fata voastra (eu nu fac asta) unul dintre buzunarele jeans-ilor de pe una dintre fese, umflat si rupt la colturi din care se intrevad marginile unui portofel? Sau de cate ori ati vrut sa puneti un sacou barbatesc pe umeras si aproape v-ati rupt incheietura mainii din cauza greutatii sacoului pentru ca in el erau inghesuite in toate buzunarele lucrurile de care va vorbeam mai sus? Sau de cate ori nu  v-ati dus vara in oras si domnul de langa voi v-a rugat sa-i tineti voi in poseta si telefonul si tigarile si cheile casei si mai stiu eu ce? Mie mi s-a intamplat de destule ori. Si atunci, nu este mai bine ca ei, domnii, sa aibe un accesoriu frumos, elegant, pe care sa il aibe intotdeauna cu ei si care sa le elibereze buzunarele sau mainile? Nu preferati ca in loc sa tina un pachet de tigari in mana, sa va cuprinda mijlocul cu mana respectiva sau sa va tina dragastos de mana? Eu cred ca da.

Indiferent ca sunt genti mesager sau genti diplomat sau o mapa sau o geanta de tip holdall, cred ca fiecare barbat ar trebui sa aibe una. Ca este din piele (cele care inclina tinuta spre formal daca vrei sa fii elegant) sau ca este din material textil pentru tinute casual, fiecare barbat ar trebui sa detina un astfel de accesoriu.






























Credit photo: Pinterest; The Sartorialist.

Mie mi se par foarte faine si nu, nu mi se par gay. Si le prefer pe cele din piele de culoare maro  sau cognac (in locul celor negre) purtate de-a curmezisul. Voi, ce ziceti? Sunt curioasa de parerile voastre si bineinteles, le astept cu nerabdare :)

16 comentarii:

  1. Perfect adevarat. Unele modele sunt putin cam... feminine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oho da! Unele sunt si pentru gustul meu cam feminine insa cred ca e chestiune de gust pana la urma. Dar sunt unele modele masculine fooooarte faine!

      Ștergere
  2. Punct ochit, punct lovit! Ai foarte mare dreptate. Fieare barbat are nevoie de o geanta. Portofelul sotului meu este burdusit pana la refuz de carti de vizita. Si nu suporta portofele cu compartiment pt monede, deci, toate monedele le tine, ai ghicit, in buzunarele pantalonilor, care, de greutate, atarna de zici ca a facut pe el. I-am cumparat de-a lungul anilor genti, mai casual, dar obiceiurile se tin lant!

    RăspundețiȘtergere
  3. E greu cu dezobisnuitul dar ia gaureste-i buzunarele sa vedem atunci ce face? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Barbate-miu are petru toata ziua cea mai mare geanta din lume, zici ca-i postas :-)) Cand iesim insa in oras, tot eu tin cheile de la masina, portofelul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica are geanta doar de zi si ii lipseste cea de seara?

      Ștergere
    2. Geanta de seara n-ar purta niciodata. Nu e destul de gay, zice :-))

      Ștergere
  5. Dupa cum spunea cineva mai sus, unele modele sunt cam feminine la aspect dar sunt si modele destul de interesante pe care eu le-as folosi. Am avut mai multe genti, si unele ca de "postas" si borsete, dar nu erau nici pe departe asa de elegante cum sunt cele prezentate de tine. Nici nu era nevoie la ce caram eu in ele. Daca ar fi sa imi cumpar o borseta, ea ar trebui sa poata cara urmatoarele: o agenda, un pix, un incarcator de telefon, o surubelnita, o mapa cu cd-uri si cam atat,... cred.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar vroiam opinia unui barbat. Dar borsetele sunt de domeniul pietei agroalimentare, sper ca ai glumit facand referire la ea :)
    In alta ordine de idei, o surubelnita??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Borseta, asa cum inteleg eu termenul, este o gentuta de umar, nu este o papornita pentru piata :))
      La lucru se mai intampla sa am nevoie de o surubelnita, asa ca o purtam in borseta. Stiu ca este putin necaracteristic sa ai o astfel de unealta intr-o borseta, dar eu aveam.

      Ștergere
  7. Mi-a placut prezentarea .Parerea mea este ca pt.a purta si o gentuta cat de mica e o sarcina in plus pentru un barbat.Cred ca de aceea majoritatea dintre noi preferam sa caram totul prin buzunare pt simplitate.Ca o paranteza si banalele manusi le -am pierdut deseori.Si deci daca pierdem posetuta pierdem actele, etc.Cred ca acest accesoriu ne-ar face sa fim mai atenti si mai ordonati.(nu ca nu am fi).Sigur mi-ar place o gentuta din piele naturala cu franjuri cum purtau indienii nordamericani.Sa aveti o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur gasiti ceva frumos si amerindian pe Etsy dl Florea! Sa tineti manusile aproape :)
      Multumesc pentru comentariu.

      Ștergere
  8. Deci, am 7000 de chestii de carat dupa mine, dar tot nu ma vad cu o "papornita" :)) Sa nu va suparati pe mine dar inca nu am gasit ceva ce as purta cu placere... Si totusi, ma uitam in serialul Suits la gentile purtate de actori in serial... interesant dar totusi....sunt confuz :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum am doua intrebari: cum cari cele 7000 de chestii? Si a doua: de cate ori ai intrat intr-un magazin tocmai pentru a-ti cauta o geanta??

      Ștergere
  9. Iar eu am gasit utilitate practica unui articol de la tine,am poșetuță de o sapt

    In Suits ala care e tata lpr nu poarta geanta.
    ..n-are nevoie,un card negru si 100$ nu-ti umfla buzunarele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa o porti cu placere! :) ha, ma simt bine ca cineva ma ia in seama!!

      Ștergere