marți, 8 iulie 2014

Oameni urati si tristi?




    Imi spunea cineva drag mie zilele trecute, ca Romania este o tara de oameni urati. Si de tristi. Eram undeva pe strada, m-am uitat in jur si aveam sa-i dau dreptate. Intr-adevar, oamenii sunt urati si tristi. Tristi stim cu totii ca asa suntem, cred ca noi ca romani, avem o gena a tristetii mai tare dezvoltata. Ne place sa ne plangem de mila, ne place sa fim depresivi, stam incruntati si tipam unii la altii. Dar urati? Chiar suntem urati? Pentru ca toata lumea spune ca Romania are unele dintre cele mai frumoase femei din lume. Pai pana la urma suntem frumosi sau urati? Ce ne facem sa fim urati? Ca gena urateniei excesive, chiar nu cred ca o avem. Nu, suntem urati pentru ca asa ne place sa fim. Pentru ca nu avem grija de noi, pentru ca ne imbracam urat, suntem neingrijiti si cu igiena mai mult decat precara multi dintre noi.
     Aveam o colega la fostul servici care isi cumpara haine de la un magazin second-hand vecin cu noi, si se imbraca cu ele nespalate, necuratate, nenimic. Parul il spala o data pe saptamana sau poate mai rar, manichiura nu era facuta niciodata, ba unghiile erau chiar roase, pedichiura, probabil ca nici nu cunoastea termenul. Nu va mai spun de incaltaminte si de cat de dese erau vizitele la chirurgie-dermatologie pentru problemele de la picioare, infectii si alte probleme, de la igiena precara + incaltaminte second-hand. Cati oameni de genul acesta cunoasteti? Dintr-o multime de 20 de astfel de oamei, cam cati s-ar incadra in tiparul asta?
     Femeile imbracate asexuat de cele mai multe ori, tunse nepotrivit, vopsite vai de capul lor de vecina de la bloc, cu pantofi ieftini si urati, haine din tineretea de mult trecuta, perna ramasa cocolos in varful capului dupa somnul de noapte. Barbatii, cei mai multi in tricou sau maieu (cat de rar vedem barbati in camasa pe strada in afara de cei care sunt obligati sa poarte la job un astfel de articol vestimentar? Slapi vara, adidasi toamna, costume de cand au fost ginerica, pantofi ca de gardian. Saracie, saracie, dar chiar asa? Chiar nu ne pasa deloc cum aratam? Cum mirosim? Ce impresie le lasam celor din jur?











Nu suntem urati. Suntem chiar foarte frumosi. Doar ca ne place sa fim urati.
Dar eu am decis sa fim frumosi. Si pentru ca, cei mici ii imita pe cei mari si le urmeaza exemplul, eu m-am decis sa ii invat pe ai mei sa fie frumosi. Sa se ingrijeasca, sa se spele, sa aibe grija de ei si sa se imbrace frumos si sa se iubeasca. Sa fie frumosi si fericiti. Tristii si uratii, sa plece, nu-i vrem in preajma noastra.




2 comentarii:

  1. esti carcotasa. te speli cu sprei.
    te poti imbraca si de la second, sunt haine frumoase si de calitate, dar ajungem iar la apa si sapun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt carcotasa, m-am saturat de urat. Tu nu? Ca vezi mai mult ca mine!!

    RăspundețiȘtergere