vineri, 18 iulie 2014

Vreau sa fiu barbat?



   Zilele trecute ma plangeam de faptul ca trebuie sa fac curatenie si ma enerveaza lucrul asta. Si m-am gandit ca as fi vrut sa fiu barbat. Totul a pornit de la frustrarea mea ca intr-o zi de luni, mi-a luat vreo sase ore sa calc rufe. Da, stiu, nasol de mine. Pana si eu ma compatimesc.
Demult, pe vremea cand lucram cu acte, imi angajasem o menajera sa-mi faca toate treburile in casa. Si decizia asta a venit ca urmare a faptului ca fiind toata saptamana de dimineata pana seara la job, zilele mele libere, adica sambata si duminica, in loc sa stau sa-mi vad si eu de viata si sa fac tot ce-mi trecea prin  cap, trebuia sa fac menajul. Super nasol. Asa ca mi-am angajat o menajera. Pe care evident, am concediat-o in momentul in care am renuntat la serviciu de cacat dar aducator de bani, pentru ca nu mai avea sens sa platesc pe cineva pentru o treaba pe care eu, acum, aveam timp sa o fac. Dar asta nu inseamna ca-mi si place. Asta este primul motiv pentru care as fi vrut sa fiu barbat (ca sunt mai multe). Pentru ca niciodata nu am auzit un barbat care sa se planga ca e obosit ca tot weekendul a spalat rufe. Sau a calcat. Sau a batut covoare. Sau ca l-a pus nevasta-sa sa pieptene franjurii de la covor si ca a trebuit sa spele geamurile doua zile, cu hartie de ziar sa le faca stralucitoare. Ca au febra musculara de la treburile casnice. Nu, niciodata. La serviciu, toate discutiile de luni se invarteau in jurul acestui subiect. Toate femeile erau obosite dupa truda din weekend. Nu zic ca barbatii nu fac treaba. Fac, dar treaba lor se termina in doua ore max. O priza se schimba in jumatate de ora. Mai mult dureaza cumparaturile pentru a schimba priza respectiva. Sau reparatul oricarui alt lucru. Sare siguranta? Imediat se repara. S-a rupt o clanta? Juma' de ora de lucru si e gata. Ce treburi casnice au ei de facut pe care sa le termine in 5-6 ore? Nu stiu, poate sunt, dar acum nu-mi trece nimic prin cap.
Asta este primul motiv pentru care as fi vrut sa fiu barbat. Si mai sunt:
- pentru ca as putea sa injur oricand si oricat de mult vreau fara sa fiu considerata prost-crescuta
- pentru ca as putea sa ragai cand vreau fara sa se uite lumea crucis
- pentru ca nu ar mai trebui sa-mi fac griji ca nu am manichiura facuta, pedichiura intacta sau ca nu m-am epilat la timp
- pentru ca as putea face sex oricand si cu oricine fara sa fiu considerata curva
- pentru ca nu as avea niciodata probleme cu celulita
- pentru ca nu ar trebui sa port tocuri sa dau senzatia ca am picioare lungi
- pentru ca daca m-am enerva cineva mi-ar fi fost mult mai usor sa-i trag o bataie zdravana 
- pentru ca pot sa ma bucur de copii fara sa trec prin chinurile iadului a nasterii
- pentru ca daca m-as ingrasa doua kilograme nu ar fi un capat de tara
- pentru ca barbatii sunt platiti mai bine la job


Voi ce ziceti? Adam sau Eva? Cine este privilegiatul?

2 comentarii: