miercuri, 30 iulie 2014

As vrea sa fiu din nou copil!

   

   

         In dimineata asta, as fi vrut sa-l duc pe fiu-miu la Gradinia Zoologica din Brasov. Gradina asta este in renovare din 2011 si conform tuturor celor implicati in acest proiect, noua gradina se va intinde pe o suprafata de 10 ha si va fi cea mai frumoasa din Romania. Toate bune si frumose pana acum, doar ca, pana acum, a fost amanata de 3 ori deschiderea gradinii. Ultimul anunt oficial din luna mai, dadea ca si data de deschidere inceputul lunii iunie dar uite ca suntem la sfarsitul lunii iulie si inca e lacatul pus. Urat, neseriozitatea este una din "calitatile" pe care eu nu le agreez. So, trebuie sa imi refac planurile pe ziua de azi si nu ca ar fi o mare problema, doar ca inca nu stiu cum sa fac sa distrez copilul.


     Si uite asa, mi-am adus aminte de copilaria mea. Si cat de fain e sa fii copil. Si cat de mult as vrea sa ma intorc in urma cu 30 de ani, sa fiu din nou copil, un copil lipsit de griji.  Sa ma joc cu vecinii mei, sa ne adunam cu totii in fata blocului sa facem tot ce ne trece prin cap chiar daca ne luam scatoalce de la parinti cand ne intoarcem tarziu si murdari acasa. Sa ne jucam ascunselea si prinselea si lapte gros, sa fugim prin parcul care era odata si in care acum troneaza o biserica.  Sa furam florile din gradinita vecinului si sa le vindem iar in statia de troleibuz (aoleu, ce mi-am luat-o atunci). Sa stam noaptea pana tarziu si sa asteptam masina de paine din care ne dadea soferul din cand in cand, cate o franzela calda pe care o imparteam intre noi. Erau niste nimicuri dar care ne faceau atat de fericiti. Mi-e dor sa fiu copil!




























   Asa ca parinti, lasati-va copiii sa fie fericiti! Lasati-i sa se joace, sa se murdareasca, sa alerge, sa incerce toate lucrurile care le trec prin cap. Rasfatati-i, iubiti-i, adorati-i! Pentru ca anii copilariei vor trece atat de repede si nu se vor mai intoarce niciodata!
    Nu va e dor sa fiti copii?

6 comentarii:

  1. Lasa ca in curand vom putea calatori

    RăspundețiȘtergere
  2. in timp si te iau cu mine ;-)
    PS mi-as da 5 ani din viata sa ma intorc copil, macar o luna

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu incerc sa fiu copil prin copiii mei dar nu pra-mi iese.. :(( dar mai incerc..of ce dor imi e de anii aia..

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai mei doi stau si se leagana in hamac. Le duc fellii cu unt si gem si paturici sa se inveleasca, pernute sub cap si imi aud de la ei: ce viata! Mda, chiar, ce viata pt ei! G.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sanse mari ca peste inca vreo 30 de ani sa ne transformam din nou in copil :D

    RăspundețiȘtergere