luni, 14 iulie 2014

Caut voluntari pentru menaj!



    Acum sase ani, stateam intr-o garsoniera, foarte misto, situata in centrul Brasovului. Garsoniera era parte dintr-un imobil nationalizat si cum sunt mai toate casele nationalizate, cu multi vecini in curte. Tot imobilul era alcatuit de fapt, din doua case.  Una mare, pe trei nivele, despartita in mai multe apartamente mari si foarte misto,  in care stateau numai mosi si o familie de betivi, si inca un imobil, mic patrat, lipit de un garaj. o garsoniera, mai exact. Probabil, garsoniera fusese odinioara, casa soferului familiei ce detinuse initial imobilul. E, acolo stateam noi, In casa soferului :)
     Si pentru ca, spatiul respectiv era foarte mic pentru noi, eram trei cu totii, am vrut sa avem un spatiu mare, cum vrea orice familie. Si am vrut sa mansardam casa soferului, adica garsoniera noastra, pentru ca spatiul si arhitectura imobilului ar fi permis acest lucru. Dar bineinteles, ca atunci cand este spatiu comun si vrei sa modifici ceva sau sa construiesti, ai nevoie de acordul tuturor locatarilor. Pe care evident ca noi, nu l-am obtinut cred ca stiti de ce, nu are rost sa va explic. Mosi idioti. In acest caz, trebuia sa ne hotaram ce facem pe viitor, pentru ca era oarecum anormal sa locuim asa inghesuiti. Si ne-am hotarat sa vindem garsoniera si sa ne construim o casa. Asta dupa ce am vizionat in prealabil mai multe case si prin Brasov si prin imprejurimile Brasovului si nu am gasit nimic care sa ne placa si care sa faca banii ceruti. Si ne-am apucat de casa. Sa avem si noi spatiu, copiii (ca avea sa mai vina unul) sa aibe si ei camerele lor. Asa ca, intr-un an (sau doi?) ne-am terminat casa. Nu a fost nici usor, am si ramas datori vanduti pe viata, dar macar avem casa noastra, este asa cum ne-am dorit-o, avem liniste si spatiu. Muuuult spatiu. Foarte misto.
      Dar stiti ce nu e misto cand te muti dintr-o garsoniera, intr-o casa de aprox 150 mp? Faptul ca ti se tripleaza, ba chiar mai bine, spatiul pe care trebuie sa-l cureti. Daca in garsoniera fluieram in doua ore, acum imi ia doua zile sa termin tot ce incep. Si dupa doua zile, au grija copiii sa ma faca sa o iau de la inceput. Jucarii aruncate peste tot, haine lasate la intamplare prin toate camerele, hartii colorate, pictate, decupate, toate sunt la "locul lor". Asta ca sa nu mai vorbim de numarul de geamuri de spalat, perdele de calcat, covoare de curatat si indepartat cerealele cu lapte varsate din greseala. Si e vina mea ca nu i-am invatat sa se joace "ordonat" cum am auzit undeva.
Si m-a  mai mancat undeva sa-mi fac si gradina. Ca inital mi-am pus gazon peste tot sa nu am bataie de cap dar au inceput criticile. Dar o floare, un pomisor, un rasad, nimic? Asa, gol si tern?? Asa ca am inghitit in sec si mi-am pus si flori. In trei, ba chiar 6 gradinute mai mici. Ghiciti acum cine are bataturi de doua ori pe an cand se  pun si se scot florile? Ghiciti cine scoate buruieni, uda gradina, piguleste plantele de uscaciuni, cara pamant cu roaba si se bronzeaza cu manecute in gradina? Eu, exact.
     Asa ca, lansez un apel, daca tot a fost promulgata legea voluntariatului. Please, caut si eu voluntari care sa-mi faca menajul. Saru'mana!



3 comentarii:

  1. Andra, mergem noi s-o ajutam la curatenie?muahahahahahaah

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alinuta dear, caut voluntari sa-mi daca curatenie nu debandada. Ai uitat sa te semnezi.

      Ștergere
  2. Sigur!!Eu vin cu copiii!! :))

    RăspundețiȘtergere