marți, 22 iulie 2014

Rochia albastra

     In ultima vreme, imi tot aduc aminte de copilarie, mai exact de hainele pe care le purtam in copilarie. Niste haine hidoase, cu niste culori triste si terne, pe care le purtam pentru ca nu aveam de ales. Si imi aduc aminte ce eforturi mari faceau ai mei parinti sa ne imbrace frumos si cat de greu era sa gasesti niste haine aratoase. Singurele culori de care imi aduc aminte ca erau prin magazine, era albastrul inchis, maroul si cenusiul. Cam astea erau. E, si printre ele, era uniforma de scoala. Va aduceti aminte de ea? Sigur ca da si asta pentru ca si acum in cateva scoli din frumoasa noastra tara, s-a pastrat inca pentru clasele I-IV, uniforma de scoala. Acum 20 de ani parca mai mergea dar acum, mi se pare trist. Poate o sa revin cu subiectul asta in toamna, cand va incepe cautarea febrila a uniformei pentru fiica-mea. Horror!

Si mai era, incepand cu clasa a V-a, sarafanul. O da! Dar nu stiu din ce motiv, pe asta l-am iubit. Mi se parea ca eram in sfarsit matura, mi se parea foarte sic sa-l port cu camasa. Si cred ca imi placea si pentru ca cel cuvenit mie, eram cam scurt. Si pentru ca nu ne cumparam in fiecare an uniforme, prin clasa a VIII-a era chiar genial. Adica era foarte scurt. Si atunci imi placea chiar maxim. Si mai imi aduc aminte, ca furam camasile tatalui meu care imi erau foarte mari, si mi le rasuceam mult la maneci sa nu se vada cat erau de lungi. Si mi se parea ca eram foooarte cool. Dar nu cred ca era. 

Si uite asa, ajungem de la sarafanul de scoala, la rochia albastra. De fapt, sarafanul a fost prima rochie albastra pe care am avut-o.
Intre timp, lucrurile s-au schimbat, acum haine sunt de toate pentru toti, mai mult sau mai putin urate, mai mult sau mai putin de calitate, depinde de bugetul si de gusturile fiecaruia. 
Dar rochia albastra, este o frumusete. Asa mi se parea atunci si asa mi se pare si acum. Si este o alternativa foarte buna la LBD. Asa ca, daca v-ati plictisit sa purtati rochia neagra la fiecare eveniment la care mergeti, luati in considerare una albastra. Eu le prefer pe cele albastru inchis. Este o culoare eleganta, usor de accesorizat, si cu siguranta, daca mergeti la un eveniment, o sa vedeti multe rochii negre dar albastre, nu cred. Asa ca nu veti fi doar niste anonime printre restul invitatilor, cu siguranta veti fi remarcate daca aveti modelul potrivit si accesorizarea perfecta.






























Puteti sa o accesorizati ziua cu negru, bej sau maro, iar seara incercati cu accesorii  ton-pe-ton sau cu aurii sau argintii. Nu veti da gres.


6 comentarii:

  1. Tocmai mi-am cumparat una! Abia astept s-o port

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu ador rochiile albastru-închis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca nu doar pe cele albastru pentru ca voi mai avea postari si despre alte culori!

      Ștergere
  3. Ce sa zic, sarafanul nu prea l-am iubit si am a ut noroc sa scap repede de el, dar rochiile albastre sunt de poveste..iar cele din magazinul tau sunt superbe.
    Andrutza.

    RăspundețiȘtergere